Szlovákia Autóipari Befektetőknek Nyújt Állami Támogatást

Szlovákia Autóipari Befektetőknek Nyújt Állami Támogatást

A szlovák kormány megszavazta azt az összesen 45,8 millió eurós (14,5 milliárd forintos) állami támogatást, melyet kilenc, meglévő üzemeik gyártókapacitását növelni igyekvő, autóipari és elektronikai társaságnak kíván nyújtanak.

A befektetők között van a Johnson Controls (JCI) is, ami 5,7 millió eurós (1,8 milliárd forintos) támogatást kap az észak-szlovákiai Námesztó városában lévő, beltéri burkolatokat gyártó üzemének bővítéséhez. A JCI tervei szerint 19 millió eurót (6 milliárd forintot) invesztál a bővítésbe, amellyel 251 új munkahelyet teremt.

Az állami támogatás adókedvezményeket és pénzbeli hozzájárulást jelent a szükséges technológiák és berendezések beszerzéséhez és az állásteremtéshez az elkövetkező öt évben.
A kilenc támogatott projektbe összesen 245 millió euró (közel 77,5 milliárd forint) beruházásával és 1,700 új munkahelyet létesül.

A szlovák kormány jóváhagyta azt a 45,8 millió eurós állami támogatást, melyet kilenc autóipari és elektronikai gyártó vállalat helyi telephelyénakfejlesztésére fordítanak